Гојко Митић - награда за животно дело у филмској уметности

Познати глумац Гојко Митић, добио је награду за животно дело из области филмске уметности. Митић је један од најпознатијих глумаца Немачке који се прославио широм источне Европе глумећи Индијанца у екранизованим причама Карла Маја.

Иако је прошло више деценија од остварења највећих филмских улога Гојка Митића у Источној Немачкој, он не губи своју популарност и не престаје да добија награде. Немачка DEFA фондација управо му је доделила награду за животно дело у филмској уметности.

„Добио сам доста награда, али ова ми је доста вредна, зато што она обухвата мој целокупан рад, за све филмове које сам овде радио, телевизијске серије, позоришне улоге...Мислим да је то официјелно признање, а ја то признање одавно имам од публике, а то је највећа награда коју човек може да има и ја је носим са собом, публика мене воли", каже Митић.

Следеће године ступате у 9. деценију живота, у чему је тајна Вашег изгледа?

„Вероватно су у питању гени, друго, ја сам увек водио рачуна, никад нисам пио, пушио тако да мом здрављу то пуно користи. Важно је кретање, бавити се спортом...

Тренутно припремам један мањи програм где се срећем са публиком, причам о себи, уз гитару изводим песме које су политички интересантне, нпр. Дилан о Вијетнамском рату...Баш се могло вечерас чути да људи воле мој глас, а ја могу да кажем да сам се овде увек осећао као код куће", каже Гојко Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи