Булка и Волф у авантури кроз Србију

У Берлину су гостовали глумци Милица Јанковић и Владимир Вучковић са представом "Булка и Волф у авантури кроз Србију". Пројекат је креиран да малишане упозна са лепотама Србије и поспеши учење српског језика, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором Министарства спољних послова Србије.

У просторијама српско-немачке заједнице „Младост" у Берлину, изведена је позоришна представа за децу „Булка и Волф у авантури кроз Србију".

Двоје младих глумаца из Београда, на занимљив и едукативан начин, представили су културне знаменитости и природне лепоте Србије.

„Ово је била моја идеја, а у сарадњи са српском допунском школом у Берлину и са Српско-немачком заједницом Младост, успоставили смо контакт, нашли заједнички језик, уступили смо им просторије, а српска допунска школа је финансирала глумце и долазак у Берлин. Драго ми је да је оволики одазив деце и родитеља. Мислим да су деца могла да науче више о Србији, да обогате српски језик, који је релативно сиромашан, јер се само на немачком језику изражавају. Ово је почетак, надам се да ће бити још представа, а постоји могућност да ову представу поновимо", каже Вукица Росић, потпредседница Српско-немачке заједнице "Младост".

„Наш циљ је био да прикажемо деци лепоте Србији и да нешто лепо кроз ову представу науче о географским и културним карактеристикама, да сазнају неке легенде. Било нам је много драго што је толико деце било данас присутно. Ја сам аутор пројекта и пројекат је био подржан од Управе за сарадњу са дијаспором", каже глумица Милица Јанковић.

„Представа није пуко забављање за децу, већ је и поучна, описујемо Србију, древне, заборављене легенде...нећемо да откривамо све, дођите да погледате представу", каже глумац Владимир Вучковић.

Малишанима се јако свидела представа, кажу да је веома интересантна, да је лепа јер говори о Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар