Витез светосавског пацифизма за Милу Пивнички Малруни

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, недавно је Мили Пивнички Малруни уручио Витеза светосавског пацифизма.

Мила Малруни, рођена у Сарајеву, пореклом је из Новог Бечеја, из чувене породице Пивнички. Са родитељима је као петогодишња девојчица отишла у Канаду. Одрасла је у српској заједници у Монтреалу, где је њен отац добио посао у краљевској болници.

Као супруга канадског премијера 9 година била је симбол Канаде у свету и велики борац за очување српске баштине на северу Америке.

„Без обзира када је отишла и колико година није била овде, ни она и њена породица нису заборавили Србију и Србе током тог периода. И када је била прва дама Канаде, у периоду између 1984. и 1993. године па све до данас, остала је понос мајке Бобе и оца Димитрија Пивничког, али и понос Србије, јер је знала како да сачува српски идентитет, веру и језик, истовремено дајући допринос развоју српско-канадских веза", рекао је, између осталог, Ивица Дачић, министар спољних послова.

Српска дијаспора важан је ресурс за развој Србије, незаменљив мост сарадње са државама и народима широм света, а породица Пивнички је прави пример како би дијаспора требало да се опходи према матици, истакао је министар Дачић.

„Ја сам васпитана у српском православноим духу, далеко од земље у којој сам рођена, али су ми околности биле наклоњене да сретнем свога супруга Брајана, који ме је научио да се могу волети две земље", изјавила је Мила Пивнички Малруни.

Мила Пивнички Малруни посвећена је хуманитарном раду и води фондацију која носи име њеног оца Димитрија, и брине о младим талентима из области неурологије.

„Ја морам да кажем да је за мене велика ствар, као што сам и рекла, јер ми живимо далеко од Србије, што нас се сећају, што верују у нас, и то је велики комплимент", каже Мила Пивнички Малруни за РТС.

Малрунијеви ће већ идуће године поново доћи у земљу Милиних предака поводом отварања Музеја српске дијаспоре у Спомен кући у Новом Бечеју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво