Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гост емисије је млади уметник, сликар Павле Јовић који живи и ствара у Швајцарској. Недавно је боравио више месеци у Јапану, а публици у Србији представио се ових дана самосталном изложбом у Панчеву. "Србија на вези", вечерас на РТС Свет у 18.55, реприза сутрадан, у петак, у 13.05.

Ричмонд Хил је град на северу и у оквиру ширег подручја Торонта, а све већи број Срба живи на овом простору. Тако се и у оквиру Канадске епархије родила идеја да се на том подручју изгради црква. Људи у оквиру епархије Светог Архангела Гаврила из Ричмонд Хила организовали су ново донаторско вече. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Организација Наши Срби организовала је у Чикагу пројекцију филма Енклава, који је био српски кандидат за Оскара 2015-те године. Организацију Наши Срби је основала Кети Фенслоу. Она је рођена Београђанка, која већ деценијама живи у Чикагу и посвећена је прикупљању хуманитарне помоћи. Извештава Александар Жигић.

Почани грађани Идвора су људи који нису дозволили да се заборави Пупин и његов родни Идвор. Они су током протекле четири деценије, кроз Октобарске сусрете стално присутни у Идвору и учествују у његовом унапређењу. Од ове године, међу њима је и колегиница Наталија Синановић.

У Руском дому у Београду још увек је у току Изложба фотографија руског уметника Илмара под називом Традиције Словена, која је организована поводом 180 годишњице успостављања руско-српских дипломатских односа и 85 годишњице Руског центра за науку и културу у Београду.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар