Србија на вези: Славко Штимац

Одрастао је уз филмске камере. Може се рећи да га знају од Вардара до Триглава! Скоро да нема године у којој није снимио филм. Са Србијом на вези, Славко Штимац. Емисија је на Сателитском програму РТС-а 8. јануара у 18.55, и у суботу, 9. јануара на Другом програму РТС-а у 14.50.

Са 10 година снимио је први филм а већ са 16 остварио 5 главних улога! Радио је са највећим именима из света филма у старој Југославији. Још као тинејџер имао је прилику да види како се ради у свету, јер је у Лондону играо у Гвозденом крсту чувеног редитеља Сема Пекинпоа.

Средином 90-тих одлази у Америку, али не из економских или политичких разлога, већ породичних... У Њујорку се дружио са Београђанима и Загрепчанима. За тамошњу филмску уметност каже да је изузетно добра, да је чини и лоше али и оно најбоље!

Ненаметљиво и без сензације причао нам је о искуству са снимања и познанству са највећим именима нашег глумишта попут Бате Стојковића и Павла Вујисића. На исти начин говори и о снимању филма Кориолан пре неколико година у Београду, раду и дружењу са светски познатим глумцима Реифом Фајнсом и Џерардом Батлером...

Иако филмску глумачку каријеру такорећи није прекидао, Славко је одиграо свега неколико позоришних улога. После више од две деценије гледамо га у представи Клаустрофобична комедија за коју каже да је слика и дијагноза времена...

На пролеће нас очекује филм Добрица у ком Славко игра главну улогу. У време популаризовања сензација и скандала, овај филм говори о... доброти!

Уреник емисије Тамара Дрезгић

Реализација Марија Средојевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво