Читај ми!

Марија Ђурић у Конзулату у Њујорку

Изложба под називом „Карневализација живота - испред и иза слике“, сликарке Марије Ђурић, која живи и ради у Београду, отворена од 26. априла до 10. маја, у Конзулату Србије у Њујорку.

Новом изложбом у Њујорку, Марија Ђурић наставља да се бави темом карневала, јер су "вести које нам се свакодневно нуде обојене у црно". Марија подсећа на веселу страну живота, поигравајући се холивудским гламуром и модом, стварајући велике ципеле и раскошне хаљине. Позоришне и филмске пројекције су јој вечита инспирација, а поп арт и урбана култура Београда - исконска љубав, којој се увек враћа.

Марија Ђурић је рођена 1977. године, у уметничкој породици, од оца академског сликара и мајке историчарке уметности. Дипломирала је глуму, а потом на Универзитету уметности у Београду магистрирала сценски дизајн. Марија настоји да естетиком свог ума отвори врата неке нове теме које ће Србију пробудити и навести људе да размишљају позитивно.

Мултимедијална изложба "Карневализација уметничке свести", као пројекат који је 2009. године у Београду, промовисао нове уметничке форме и изразе, проглашена је најбољом изложбом од стране критичара Василија Б. Сујића. Светска фирма "Порше дизајн" откупила је права за две слике са ове изложбе, у београдској галерији "Прогрес", да на њима рекламира своју прву женску колекцију наочара под називом "Фокус је на жени".

број коментара 0 Пошаљи коментар