Читај ми!

Помоћ борцу са Кошара стиже из Калифорније

Хуманиратна организација Save Displaced Serbs (SDS) из Калифорније већ деценијама спасава нашу децу од сиромаштва и глади. Води је хуманиста Миле Николић, освајач награде "Пелеменити подвиг године". Организација је одлучила да купи кућу бившем борцу са Кошара, који са породицом живи у јако тешким условима.

Живојин са супругом и шесторо деце живи у страћари. Хумани Срби из Калифорније позивају добротворе да им помогну.

"Ни од кога нису тражили ништа. Борили су се како су знали и умели. Чувала их је планина и оно што је даровала природа. Људи су пролазили крај њих, знали су како живе, али се многи нису освртали. Живојин, бивши српски борац, који је бранио Србију, у цивилству је као домаћин и родитељ радио и ради и данас даноноћно. Један је од оних српских бораца који су преживели Кошаре и који је као отац преживео смрт своје деце. Мајка одгаја шесторо малишана. У старој кући, страћари у селу надомак Мајданпека, пре готово деценије страдале су им у пожару две девојчице. Има ли страшнијег сазнања?", описује судбину Живојина и његове породице Миодраг Миле Николић из Калифорније.

Миодраг Николић (Шабац 1943) је искусни српски активиста. У Београду завршио Средњу књиговодствену школу, а потом уписао Вишу школу за спољну трговину. Радио као референт предузећа "Универзала" у Београду. Одмах после свадбе са супругом Слободанком отишао 1972. у Америку. Био је власник фирме "Nik and Associates"(1976) и "Nik Transport" (1983). Активиста је КСУ и СНО, секретар месног одбора СНО за Калифорнију. Један од оснивача и председник Фондације Save Displaced Serbs ("Спасимо расељене Србе"), хуманитарне организације, која је поделила помоћ у вредности од преко 2 милиона долара.

Сада SDS спасава породицу борца Живојина из околине Мајданпека.

"Наши хумани људи и SDS су им нашали добру кућу. Кућа са великим плацом плаћена је 16.000 евра. У њој деца неће више морати да уче школско градиво у хладној штали или шпајзу, јер у дневној соби није било места са свих осморо чланова породице. Моћи ће да се купају у топлом купатилу. Моћи ће да се играју и да сви живе слободно и срећно", поручује Николић.

И позива све донаторе, људе великог срца да приложе финансијска средства за опремање овог новог топлог дома за нашег борца Живојина и његову породицу.

"Добри људи из иностранства чекове напишите на SDS. Све ваше донације се могу отписати од ваших такси тј. пореза", истиче Миле Николић.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи