Читај ми!

Српско привредно друштво Привредник - 125 година

Српско привредно друштво Привредник ове године обeлежава 125 година од свог оснивања 1897. године у Загребу. Кроз три века постојања и деловања, ова добротворна организација помогла је у школовању и образовању на десетине хиљада сиромашне деце и омладине.

Овај значајан јубилеј, којим се Привредник сврстава у једну од најстаријих добротворних организација у Хрватској, биће обележен свечаном академијом која ће се одржати у Загребу, у Музичкој академији, 13. децембра ове године с почетком у 19 сати.

На свечаној академији ће бити представљена овогодишња генерација Привредникових стипендиста. У текућој 2022./23. школској/академској години Српско привредно друштво Привредник стипендира укупно 126 ученика и студената из свих крајева Хрватске.

У склопу свечане академије Његовој Светости патријарху српском Порфирију биће уручено највеће Привредниково признање - Велика диплома Владимира Матијевића за изузетно доброчинство и активизам у заједници у духу изворног Привредниковог начела: Рад - Штедња - Честитост.

У културно-уметничком програму наступиће Певачка дружина Светлане Спајић коју предводи певачица српске традиционалне музике и музичка педагошкиња Светлана Спајић из Београда, која је поред извођења традиционалне музике позната и по сарадњи са светским уметницима попут Марине Абрамовић и Роберта Вилсона. Овај део програма ће обухватити песме с Кордуна, Баније, Посавине, Западне Славоније, Лике и Далмације (колање, грокталице, старо двогласно певање и др.).

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи