Читај ми!

Ван Гог и Рибља чорба наступили у Торонту и Чикагу

Легендарни Бора Ђорђевић и Рибља чорба, овога пута уз популарни Ван Гог, одушевили су публику пореклом из Србије и целог Балкана концертима у Торонту и Чикагу.

У Торонту су наступили у дворани Опера хаус, једној од историјски најпознатијих сала у највећем канадском граду, која постоји још од 1909. године. У Чикагу су свирали и певали у насељу Розмонт, у сали Џос лајв.

Чули су се сви хитови бендова и била је то прилика за посетиоце да се подсете на музику родног краја и смање носталгију, бар за једно вече, и да се осете као да су у Србији.

Мали је број музичара са Балкана који могу да попуне салу са хиљаду и осам стотина места без проблема у Чикагу, а Рибља чорба и Ван Гог су сигурно међу тих неколико.

Организатор ових концерата као и више претходно организованих концерата је Аци Марсенић, који се иначе бави транспортном индустријом, али ужива у припреми оваквих спектакала, који су овога пута привукли и кошаркаше популарних Чикаго Булса Николу Вучевића, Горана Драгића и Марка Симоновића.

Сала Џос лајв се налази на повољној локацији, на пет минута од аеродрома Охер, близу Српског Саборног храма, на пар минута од пар главних ауто путева и има пуно бесплатног паркинга, што су важни фактори за посетиоце. Јер, далеко је теже рецимо отићи у центар Чикага где ће паркинг бити далеко скупљи и теже га је наћи.

Била је ово кратка турнеја Ван Гога и Рибље чорбе, али врло успешна и то у два града која имају активну српску и генерално балканску заједницу. 

Интересантно је да се већ сада припрема нови велики концерт. Наиме, на истој локацији већ у петак, 7. октобра увече наступа легендарна Лепа Брена, која такође није била неколико година у Чикагу.

За 19. новембар најављен нови наступ Бајаге и инструктора, овога пута у Компас арени, коју је отворио Радојица Рој Добрашиновић и која је у ових пар година постала популарно стециште наших људи који се окупљају око догађаја везаних за спорт, музику и храну.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи