Читај ми!

Изложба Манета Шакића 6. октобра у Музеју града Београда

Након десет година рада и стварања у иностранству, а уз подршку Министарства културе и фондације Саша Марчета, Београђани ће имати прилику да виде нова сензационалистичка дела Манета Шакића 6. октобра у Музеју града Београда на изложби под насловом "Повратак Београду".

Композиције које Мане Шакић успоставља имају дуг претпостављане урбане асоциране свакодневице где се слично ритмизованој свежини, зачудности и страховима који се тотемски оличују у траговима ослобођене условно речено апстракције или везива плутајућих предметних асоцијација као и повећаних екстрених исповести одваја борба са неусаглашеностима, повестима и митовима свега што проноси наслеђе уметности у велеградовима.

Сједињење узастопних тренутака из двомиленијумске снаге Београда, тај рушевни, челични, па касније барутни ударци на топографију и тло, затомљеног и сагорелог града, као и проспекти равнице на северу Баната или брдашца ка Шумадији одају својеврсни ламент над градом.

Бивају и полазиште које се својим дугим линијама исповедних преклапање јавља као једна од полазишних пружања доспелог из вишемедијског сплета насловљеног "Повратак у Београд", где гласи, покрет и присуство, сценографија, носе стихове и тумачење и музику у којима се сусрећу уметники домашаји које носе личности Оливера Катарина, Васко Попа и Енрико Јосиф.

О својој најновијој изложби говорио је сам уметник у нашој емисији "Магазин Србија на вези".

Више о животу и раду Манета Шакића погледајте у емисији "Србија на вези-портрети".

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара