Читај ми!

Сопран Тамара Рађеновић наступа у Београду

Један од најлепших младих сопрана данашњице Тамара Рађеновић враћа се у Београд из Лондона после годину дана где ће одржати концерт 21. септембра у дворишту Капетан Мишиног здања, у оквиру серије музичких наступа под називом "Atrium Sessions", у организацији Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ.

На концерту „Од класике до Холивуда" Тамара Рађеновић ће наступити са солистом Николом Мијајловићем (труба) и Гудачким оркестром Макрис, под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

Тамара Рађеновић је до сада три пута задивила домаћу публику на концертима у Коларчевој задужбини и новосадској Синагоги 2021. године.

Публика ће овога пута имати прилику да ужива у атрактивном програму који садржи дела чувених композитора, међу којима су: Албинони, Шуберт, Маскањи, Пјацола, Бах, као и познате нумере из филмова: “Мирис жене”, “Мисија”, “За шаку долара”, “Шиндлерова листа” и многих других, уз вокалне хитове O mio babbino caro”, “Ave Maria”, “Il bacio”, “O sole mio”...

Септембарски концерт је увертира за велики новогодишњи гала концерт Тамаре Рађеновић који ће бити одржан 27. децембра у Коларчевој задужбини.

Током кратаког боравка у Београду Тамара Рађеновић ће ексклузивно најавити два нова високобуџетна спота, који су снимљени на чаробним, у јавности ретко виђеним локацијама у Црној Гори.

У питању су спотови за нумере “Парла Пиу Пиано”, тему из култног филма Кум и “Merce dilette amiche, арију из Вердијеве опере “I Vespri Siciliani.

Снимање ове врсте спотова у класичној музици је реткост на нашим просторима, а менаџмент и продуцент Vissi d'Arte је донео одлуку после великог успеха претходног спота за композицију La rosa Y el sauce, који је за кратко време стекао велику популарност на светским каналима.

La rosa Y el sauce, композиција Карлоса Гуаставина која представља бисер јужноамеричке музике, а своју пуну лепоту заокружује висинама и дубинама Тамариног лирског сопрана, неколико месеци се врти на престижном британском музичком ТВ каналу и платформи Stingray CMusic, а на YоуТубе каналу већ има велики број прегледа и прессла је фантастичну цифру од четврт милиона.

Спотови за нумере Parla Piu Piano” и “Merce dilette amiche” су у фази монтаззе, а прва премијера се очекује током октобра 2022.

Музичка подлога је снимљена у Коларчевој задужбини у Београду, где је учествовало 65 чланова Симфонијског оркестра и 20 чланова Хора Макрис под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

У високобуџетне спотове су током снимања укључени глумци из Црногорског народног позоришта и велики број статиста.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара