Читај ми!

Арно Гујон у Зајечару с градоначелником Бошком Ничићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон посетио је Зајечар, где је за за њега приређен пријем у салону Градске управе Зајечар, на којем је разговарао с градоначелником овог града Бошком Ничићем.

Једна од тема разговора Гујона и Ничића била је проблем одласка људи из Србије.

„Разговарао сам с градоначелником Зајечара који ме је упознао са многим пројектима који ће бити покренути. Видим да је Зајечар град са пуно потенцијала. Много људи су пореклом из Зајечара, а живи у дијаспори, па ћемо ми у сусрету са њима у Француској, Немачкој, Аустирији, да разговарамо о њиховом завичају и њиховом повраткум јер је то велика инвестиција за град. Из сусрета са многим Србима у дијаспори видим да имају јаку жељу да се једног дана врате у завичај", истакао је Гујон.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је напоменуо да сви они који су отишли у иностранство треба да се врате у завичај и да стечени капитал уложе овде.

„Разговарали смо озбиљно и искрено о проблематици тог одласка наших људи. Сам господин Гујон може да објасни нашим људима у дијаспори да је потребно да се врате на своја огњишта јер су се сада услови овде променили, али не када оду у пензију, већ да убеде своју децу и унуке да тај капитал инвестирају овде. Улагање овде много је вредније јер овде имају своја огњишта, која не треба да стоје празна. Моја препорука је та да се врате својим кућама, да улажу свој новац овде и да се овде ради", поручио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Арно Гујон је други пут у Зајечару, где се обратио гостима на свечаности поводом Затварања фестивала хришћанске културе, а последњи пут је био пре четири године, такође на овом фестивалу, када је његов документарац "Kосово, хришћанство у опасности" добио прву награду.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво