Читај ми!

Амбасадор Родић посетио православни манастир у Аустрији

Пред почетак великог госпојинског поста амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић посетио је једини хришћански православни манастир, манастир Покрова свете Богородице, који се налази у аустријској покрајини Бургенланд (Градишће) у месту Sankt Andre am Cikze. Реч је о православном манастиру који је 2015. почео богослужење, захваљујући монасима који су дошли са Свете горе.

Камен темељац за изградњу манастира који би окупио 12 монаха, положен је у септембру 2020. после шест година припрема.

Но од тада до сада није урађено ништа у грађевинском смислу, како је истакао игуман манастира Пајсије Јунг.

Он је упознао амбасадора Родића да свакодневно хришћани долазе у манастир и да највише има оних из Србије.

Према његовим речима, овакав манастир треба да повезује католичку цркву и цело православље и то је јако важно имајући на уму да од средине 17. века православни хришћани живе у Бечу.

Амбасадор Родић је похвалио приврженост монашком животу и ширењу православља међу свим људима који одвоје своје време да овај манастир посете и даривају.

Иначе амбасадор Родић је први амбасадор који је посетио овај манастир.

Игуман Пајсије посебно је указао на чињеницу и његово лично задовољство и свих у манастиру што је један хришћански, православни амбасадор у Аустрији био њихов гост.

Међу монасима је и један наш монах Нектарије који је пореклом из Србије, а који је посебно истакао велико задовољство што се службе одвијају на језицима скоро свих православних хришћана.