Читај ми!

Београд и Србија враћају израелске туристе

Вибрантна енергија Београда, „највећи музеј на отвореном" над ушћем Саве у Дунав, укусна јела у живописном амбијенту боемске Скадарлије, лепота наше земље али и важне културно историјске споне два народа били су окосница за представљање могућности за путовања израелских туриста у Београд, на презентацији у Тел Авиву коју је са великом пажњом пратило више од сто израелских туроператера, туристичких агенција и представника медија.

Велико интересовање за путовања у нашу земљу потврђено је поновним успостављањем директних авио линија између Тел Авива и Београда после готово три године паузе услед затворености за путовања, због чега је Туристичка организација Београда под својим окриљем окупила туристичке организације Србије, Војводине, Врњачке бање, регије Копаоник, и у ексклузивном простору у крају Сарона у Тел Авиву у сарадњи са Привредном комором Србије организовала промотивно пословни догађај намењен туристичкој индустрији Израела, ком су присуствовали неки од најважнијих компанија попут Issta, Eshet Tours, Arkia Airline, Ofakim, Flying Carpet и многих других.

Догађај је започет поздравним речима конзула у Амбасади Републике Србије у Тел Авиву, Душана Вујовића, и министра туризма Израела, Јоела Розвозова (Yoel Razvozov), који је у топлој видео поруци истакао добре односе са Србијом, који се посебно виде кроз сарадњу са канцеларијом Привредне коморе Србије у Израелу.

Директор представништва ПКС и почасни конзул Републике Србије у Израелу, Александар Николић, је гостима пожелео добродошлицу а скуп су поздравили и посланик Кнесета и председник посланичке групе пријатељства са Србијом, Боаз Топоровски (Boaz Toporovsky), и директор Одељења за Балкан у Министарству спољних послова Израела, Дан Оријан (Dan Oryan).

„Израелски гости су у периоду пре пандемије заузимали високо место на листи најбројних гостију у Београду, а 2018. и прво место у броју остварених ноћења. Ми желимо не само да поново достигнемо те бројеве, већ да их у наредном периоду и увећамо, будући да Београд и Србија имају много тога да понуде", истакла је Јелена Станковић из Туристичке организације Београда и представила туристичке атракције, понуду за градски одмор, београдске хотеле, ресторане, музеје, излетишта, као и јеврејско наслеђе у нашем граду и бројне интересне тачке за туристе из Изреаела.

Захваљујући реномираним водичима Michelin Guide и Gault & Millau, Београд је постао дестинација врхунске гастрономије, а такође је профилисан и као град бројних фестивала и урбане културе.

Посебно занимање привукла је чињеница да је Београд једини град који има улицу Теодора Херцла, да је у Земуну сахрањен његов деда Симон Херцл а да је приликом откривања назива улице Рувен Ривлин био први израелски председник који је посетио Србију.

Природне лепоте наше земље, Увац, Тару, друге српске градове, бање, могућности за релаксацију и активни одмор, представила је Олга Стојановић из Националне Туристичке организације Србије и позвала присутне да што пре посете и доживе Србију. Културу, историју и привреду Војводине, изложио је Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга ПКВ. У презентацији Војводине велику пажњу привукло је јеврејско наслеђе Новог Сада и Суботице, али и понуда Фрушке горе и салаша. Регију Копаоник, Врњачку бању, могућности за бањски туризам и боравак у овом делу Србије представио је Иван Трифуновић, директор ТО Врњачка бања.

Представници наших рецептивних туристичких агенција Glob Metropoliten, Balkan Holiday, Wild Serbia, SPA Travel, Balkan Adriatiс, и хотела Мама Shelter током вечери су имали прилике да остваре бројне контакте и успоставе сарадњу са израелским колегама, и договарају понуде за путовања у Србију. Током вечери је наглашена потреба повећања броја директних летова између Тел Авива и Београда, које су до пре две године нудиле четири авио компаније.

Израелски туристи спадају у високо платежне госте који се дужи број дана задржавају на дестинацији. У 2018. години 27.000 израелаца је посетило Београд, у 2019. години 26.000, док је број остварених ноћења достизао 100.000 током једне и друге године.

Догађај је медијски пратила Радио телевизија Србије.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво