Читај ми!

Завршна свечаност поводом краја школске године у Хамбургу

У школској 2021/2022. години настава Допунске школе на српском језику у Хамбургу је реализована за 126 ученика распоређених у седам група, а крај школске године крунисан је свечаним уручењем диплома.

Пет група ученика наставу похађа у немачким школама, а две групе ученика у просторијама Српске православне цркве. Настава је у условима строгих епидемиолошких мера у Хамбургу реализована континуирано, непосредним радом са ученицима, захваљујући доброј сарадњи координаторке Биљане Букинац,Генералног конзулата Републике Србије у Хамбургу, Савета родитеља Допунске школе на српском језику у Хамбургу, учитељице Татјане Филиповић и Српске православне цркве.

Међу бројним и разноврсним активностима којима је обележен крај наставне године за ученике Допунске школе на српском језику у Хамбургу, посебно место заузима свечано уручење Уверења о завршеном посебном програму образовања и васпитања у иностранству, за ученике осмог разреда.

Свечаност је организована 17. јуна у Храму светог Архангела Михаила у Хамбургу за тринаест ученика осмог разреда. У овој школској години осми разред су завршили у групи Линебург Софија Зеленовић, у групи Билштедт Милица Кос, Никола Стевић и Васа Стојковић, у групи Алтона Давид Рикановић,у групи Харбург Константин Тубић, у групи Бармбек Анастасија Малиновић, Александар Иван Биери и Сани Рајковић, у групи Српска црква Михајло Буда, Матеја Милетић, Мања Милутиновић и Исидора Стојановић.

Ученици су читали радове који су им донели награде на литерарним конкурсима, као и радове које су припремили за ову прилику. Ученици су износили своја искуства и ставове о важности очувања културе, потреби сталног усавршавања српског језика, неговању традиције и патриотизма. Они Србију носе у срцима и понос су родитељима, школи и Србији.

Сви ученици су награђени књигама и поклон купонима у вредности од 50 евра. На иницијативу родитеља, након свечаности, дружење је настављено уз послужење које су припремили.

„Рад са овом генерацијом ученика је за мене представљао истинско задовољство. Ученици осмог разреда су одговорним приступом и редовношћу похађања наставе показали колико је за њих битно да унапреде своје језичке вештине, да негују културу и да развијају пријатељства. Показали су заинтересованост за нова сазнања, показали су креативност учествујући у различитим пројектима и ваннаставним активностима. Рад са њима је био инспиративан и занимљив. Захваљујем се и ученицима и њиховим родитељима на доброј сарадњи, међусобном разумевању и лепом дружењу", каже учитељица Татјана Филиповић.

 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се