Читај ми!

Кавалир - љубљански џентлмен

Љубазно понашање је увек пожељно, а понекад је и обавезно, нарочито кад је део посла. Каваљер у савременом језику односи се на човека љубазног понашања. На јединствен начин у региону, служба Кавалир оформљена је у Љубљани сарадњом градске куће и Љубљанског путничког промета, на ползу свих суграђана.

Градска општина Љубљана је оформила службу под називом Кавалир која њиховим суграђанима, али и туристима у летњос сезони помаже да се бесплатно превезу у централној зони града са једног места на друго.

Тако им штеди и време и новац а колико је ова служба значајна за град говори и податак да су управо кавалири у Љубљани добили награду као најбољи у Словенији и са поносом је истичу на својим возилима.

Један од возача Кавалира је и наш човек, Зоран Стојиновић који нас је провео улицама главног града Словеније.

Шта треба да поседује један прави кавалир?

"Мислим да је основа да буде пријатан и солидаран, да има епатију за људе и да је увек спреман помоћи људима...на тај начин смо ми изградили овај сервис. Центар Љубљане је затворен за саобраћај, тако да све старије људе који иду на тржницу одвезео до градског превоза. Могу нас зауставити или назвати, ми идемо брзином пешака...

Сам податак да смо пршлог месеца превезли преко 10000 путника говори да је то сервис без ког град Љубљана не може да се замисли", каже Стојиновић из сервиса Кавалир.

Било је велико задовољство возити се у кавалиру, они су по много чему јединствени, не само у Словенији, него и у целом региону.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи