Читај ми!

Љубљана: Завршна приредба поводом краја школске године

Завршна приредба ученика који похађају српски језик као допунску наставу у словеначким основним школама, одушевила је све присутне у дворишту цркве Ћирило и Методије у Љубљани.

Од песама Десанке Максимовић, Мике Антића, скечева, поучних прича, па до Екатарине Велике и Ђорђа Балашевића, све је то стало у сат времена дечије маште, љубави и задовољства јер су родитељи заиста били поносни на њих.

"Наставници који предају нашим ђацима су стручни, мотивисани и посебно мотивисани за рад са децом која расту у вишејезичном окружењу. Успешност овог процеса показује, не само одзив ученика на часовима, у добрим усовима у којима се настава остварује, већ и реализација традиционалних и нових манифестација, међу којима обележавање значајних националних и верских и културних датума: Светосавски дани, васкршње радионице и спортска окупљања, као што је био Крос РТС-а, учешће на бројним конкурсима итд... Морам да истакнем да смо ове године имали, у мом мандату, најлепше обележавање Дана државности Републике Србије које је било обележено приредбом у организацији наших ђака", рекла је Зорана Влатковић,амабасадор Републике Србије у Словенији.

Приредба је одржана под покровитељством Амбасаде републике Србије

Неко је једном рекао,лепо је једног дана постанеш човек који ће користити друштву а у срцу заувек останеш дете.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи