Читај ми!

Одржана промоција збирке песама Весне Шпирић

У недељу, 22. маја у Бечу, у организацији СПКД „Просвјета“, одржана је промоција књиге "Још увек сањам" младе талентоване ауторке Весне Шпирић. У пријатном амбијенту кафића Котор у срцу града сливали су се стихови као бујица снова и тако дотакли срца свих присутних.

Књига поезије „Још увек сањам" је збирка песама које је ауторка написала у последњих десетак година. Збирка представља снове једне девојчице која никад није одрасла, јер одрасли престају да сањају. Само они који и даље чувају дечју радост у себи могу да лете и дотакну звезде. Збирка такође изражава наду у боље сутра, пуна је ведрине и оптимистичних ставова о пријатељству, вери, животу и љубави.

Ова књига је објављена на основу конкуса о објављивању првих књига младих аутора који је расписао Банатски културни центар за 2021. годину. Тако је ауторка добила као награду штампање ове књиге.

„Јако сам срећна јер тренутно живим своје снове. Пишем поезију целог живота, али када сам напокон узела своју књигу у руке, то је било остварење сна који сам дуго прижељкивала. Неко ми је вечерас пожелео да се моја поезија нађе у читанкама, и то је врхунац коме сви песници теже", истакла је Весна Шпирић.

Срђан Мијалковић, оснивач бечке Просвјете, је похвалио ауторку и захвалио јој се на завидном ангажману у Просвјети. Такође је као професор српског језика и књижевности похвалио квалитет њене поезије, као и успешну сарадњу бечке Просвјете и Банатског културног центра.

Весна Шпирић води Клуб младих уметника Просвјете већ 5 година, инспирише и предводи младе људе у Бечу да изразе свој таленат и пронађу своје место под сунцем. Неколико чланова Клуба младих уметника је и наступало на промоцији ове књиге читајући стихове. Публика је уживала у наступима Пеђе Врцеља, Николе Прерада и Марије Живановић, али је највише била одушевљена када је Веснин отац Ненад Шпирић са савршеном дикцијом прочитао једну од песама. Публика била ганута тим емотивним тренутком, што само доказује да се породичне вредности још увек највише цене у друштву.

Програм су улепшали музичари Тања Пауцановић и Огњен Сука, а у улози модератора се нашла шармантна новинарка Катарина Станисављевић. Књига се може купити онлајн на веб-страници Банатског културног центра.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи