Читај ми!

Тихомир Станић у Инзбруку са монодрамом "На Дрини ћуприја"

У Инзбруку је 8. маја, у организацији Српске православне омладине Инзбрук - СПОЈИ, публика уживала у монодрами „На Дрини ћуприја" коју је извео наш прослављени глумац и продуцент Тихомир Станић.

Представа која је због пандемије корона-вируса од 15. марта 2020. два пута одлагана, после више од две године коначно је изведена пред публиком у Инзбруку и Тиролу, док су неки од гостију допутовали чак из Беча, Салцбурга, Минхена и Милана.

Монодрама „На Дрини ћуприја" по роману нашег нобеловца Ива Андрића одиграна је у просторији ОеГБ-а Тирол у Инзбруку. Тихомир Станић ову монодраму игра већ 21 годину, а први пут је гостовао у овом делу Аустрије, где је меастрално тумачио Андрића.  Пуно се емоција излило на публику, а многи су и заплакали. После представе, Станић је разговарао са присутнима, причао о свом животном и професионалном путу, и извођењем песама наших славних песника као што су Љубомир Симовић, Душко Радовић, Бранко Ћопић и Брана Црнчевић употпунио вече.

У улози модератора био је мр Владимир Влајић, један од оснивача и члан Управног одбора СПОЈИ, док су се присутнима обратили дипломирани преводилац и тумач Филип Влајић, председник СПОЈИ и један од оснивача, Бернхард Хефлер, председавајући Фракције социјалдемократских синдикалаца Тирол (ФСГ) и председавајући Управе већа комора у Радничкој комори Тирол, као и Оливер Ранисављевић, функционер ФСГ Тирол, председник Заједнице Срба Тирол и заменик председника СПОЈИ-а.

Од почасних гостију били су присутни Бернхард Хефлер, парох инзбрушки Александар Столић, чланови Црквеног одбора инзбрушког, Ђуја Бећиревић Тешановић, чланица Управног одбора Радничке коморе Салцбурга, почасна чланица СПОЈИ-а и некадашња чланица Скупштине града Салцбурга, представници Баварско-српског академског форума из Минхена, представници Асоцијације српских студената у Аустрији, представници КСК-а „Петар Кочић - Змијање" из Фигена, Бошко Василић, власник Лекерланд имбиса, Горан Спасојевић, представник предузећа Тесла-едв, представници хотела Долингер из Инзбрука, као и представници предузећа ВФМ2-групе.

Сав приход од улазница намењен је социјално угроженим вишечланим породицама на Балкану и болесној деци у Тиролу, а захваљујући великим срцима оних који су били на овом догађају скупила се сума од 2.368,70 евра.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво