Читај ми!

Књига прича "Ако је то љубав" на италијанском језику

Издавачка кућа Дел Векио из Рима објавила је књигу прича Михајла Пантића "Ако је то љубав" на италијанском језику. Књига је објављена у преводу Аните Вуцо.

То је девети превод најпознатије књиге прича Михајла Пантића. Пре италијанског, књига Ако је то љубав преведена је на француски, руски, немачки, мађарски, украјински, словеначки, бугарски и македонски језик. Пантићева књига је на бугарском језику имала два издања. Књига је, под другим насловом, изашла и у Хрватској.

Књига Ако је то љубав имала је до сада осам издања у Србији, од којих су два најновија објављена у Архипелагу (2014. и 2020. године).

Књига је добила и четири награде: Андрићеву награду за најбољу књигу прича на српском језику, награду „Карољ Сирмаи" и „Златни Хит либер", као и међународну књижевну награду „Југра - Русија".

Књига Ако је то љубав доноси приче о љубави и њеним различитим лицима. Уза све то, ове приче подразумевају веома велики распон од свакодневице до историје, од духова на Новом Београду до Татарина у Метроу или од јунакиње која је срела ђавола до часа у коме се љубав јавља као коначно испуњење живота.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво