Читај ми!

Бечка Просвјета – нови председник, исти циљеви

У свечаној сали сали цркве Светог Саве у Бечу, у суботу 19. марта одржана је Пета редовна изборна скупштина Одбора СПКД Просвјете у Аустрији.

Сала је била пуна, објављени су и прихваћени сви извештаји и планови, сумирали су се резултати рада, подељене награде и освежена Управа. На овој скупштини, после више од десет година од оснивања, Просвјета је добила и новог председника, Марка Сарића, докторанда историје, дугогодишњег члана и досадашњег потпредседника Друштва.

Председник је изабран једногласно, а досадашњи председник проф. Срђан Мијалковић је са задовољством и поносом симболично предао заставу Просвјете свом наследнику и изјавио:

„После ових дивних и плодних десет година, време је да млађи дође на место председника. Сви смо убеђени да је Марко прави човек за то, он има моју пуну подршку. Ја ћу своју службу Просвјети наставити у пуном обиму, као потпредседник, а сви ми, сложно као и до сада, заједничким трудом, наставићемо да остварујемо мисију и идеју наше Просвјете."

У приступној беседи Сарић је топло захвалио Мијалковићу на досадашњем раду и додао да ће Просвјета имати континуитет, да ће продужити све програме и пројекте као и до сада. Посебно је истакао Просвјетину школу српског језика, борбу за статус српског језика, културне програме, концерте, трибине и да ће се трудити да се све што је Просвјета постигла одржи на истом нивоу, а да очекује већу сарадњу са члановима и пријатељима Друштва, као и осталим партнерима и институцијама у матици и расејању.

Осим Сарића и Мијалковића, чланови УО су Александра Ковачевић, Весна Шпирић, Јована Миљовић, Јелена Крстић, отац Михајло Смиљанић, Никола Прерад, Срђан Ракић, Срђан Кузмановић и Дејан Сегић.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи