Читај ми!

ОССИУм повезује свет

У понедељак, 28. фебруара, у "АСК" центру за едукацију, уприличен је медијски догађај са циљем представљања једног од најзначајнијег пројекта Организације српских студената у иностранству.

Реч је о лансирању платформе ОССИУм која је годинама била сан и визија многих генерација српских студената у иностранству. Овај догађај представља својеврсну увертиту у све оно што ће организација спровести и организовати у години у којој прославља велики јубилеј: 25 година постојања и акитивног помагања, умрежавања и подршке српским студентима широм света (ОССИ је основан 1997. године).

ОССИУм представља најважнију ствар кроз коју српска омладина и будући предводници српског друштва могу да допринесу матици на плану редукције одлива мозгова и подстицања српске академске дијаспоре на повезивање и сарадњу. ОССИУм доводи свет у Србију и пружа Србији прозор у свет.

С обзиром на то да је ОССИ највећа српска студенска организација, која услед великог броја чланова (око 10 000) из 23 државе света примарно ради виртуално, креирање овакве платформе је био логичан наставак унапређења и развоја организације. Уз то, радећи на пројекту "пОССИбилити" у циљу пружања стручних пракси у Србији, током и након школовања у иностранству, услед тенценција које су расле на страну све већег одазива привреде као и све већих потреба студената за оваквим видом умрежености, долазимо до идеје за креирање јединственог виртуелног простора, поручују из ОССИ.

ОССИ плаформа, прва и једина платформа која представља спој друштвене и пословне мреже и која ће повезивати српске студенте који се школују у иностранству, како међусобно, тако и са српском привредом и институцијама, ради стицања првог пословног искуства у Србији и подстицања повратка у матицу. Такође, платформа ће пружати све потребне информације младима који желе да школовање наставе у иностранству и биће њихова подршка на целокупном путу.

У оквиру догађаја одржана је и панел-дискусија на тему „Важност онлајн-заједнице за организације" , на којој су говорници били: Иван Бркљач, програмски директор Тачке повратка, Емилија Сеочанац, испред компаније CollectiVibe која је правила платформу, Марија Симић, испред Организације српских студената у иностранству. Панел је модерирао Страхиња Радовановић.

 

 

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара