Читај ми!

Делегација из Србије у посети српској заједници у Чикагу

У Чикагу ће од 5. до 9. јануара боравити делегација из Србије коју предводи министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић. Уз министра Селаковића, путује и Арно Гујон, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, и други чланови. Генерални конзул Републике Србије у Чикагу Дамјан Јовић већ недељама активно ради на организацији ове посете.

Очекује се да по први пут у историји српске дијаспоре у Северној Америци један министар иностраних послова Србије буде за Бадње вече са српским народом у Чикагу, и то у манастиру Нова Грачаница, зборном месту и симболу Срба у овом делу света. Домаћин гостима из Београда је владика новограчанички средњезападноамерички Лонгин. После литургије организоваће се и заједничка посна вечера у Друштвеној сали манастира.

Предвићен је и низ других догађаја. Селаковић и Гујон ће на Божић бити на свечаној литургији у српском Саборном храму у Чикагу где их очекује старешина храма отац Дарко Спасојевић и друго свештенство. Истог дана, у вечерњим часовима организује се пријем и пројекција филма у организацији Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу и Халијард мисије, и то у Прицкер војном музеју и библиотеци у самом центру Чикага.

Наредног дана, осмог јануара, предвиђен је састанак са удружењима, организацијама и истакнутим појединцима из српске дијаспоре у организацији Генралног конзулата у Чикагу и Српске народне одбране.

Исте вечери делегација би требало да присуствује слави Свети Стефан у организацији чикашког Удружења Срба из Републике Српске, а то је један од највећих скупова српске заједнице у Чикагу.

Током боравка у САД, предвиђени су и пословни састанци са организацијом World Business Chicago и појединим компанијама.

У делегацији су уз министра Николу Селаковића и директора Арно Гујона такође и Мирослав Кнежевић, в.д. помоћник министра за економску дипломатију, Иван Јакшић, посебни саветник МСП, и Олга Милојевић, в.д. заменик директора Управе за дијаспору.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи