Читај ми!

Захвалница амбасадору Родићу за подршку

На састанку УО Аустријско-српског културног друштва "Вилхелмина Мина Караџић" одржаног 20. новембра 2021. године, одлучено је да се његовој екселенцији амбасадору Републике Србије у Аустрији др Небојши Родићу, уручи Захвалница за подршку у раду Друштва.

Захвалницу је у име Друштва, у просторијама Амбасаде Републике Србије у Бечу, 22. новембра, уручила проф. Светлана Матић, председница.

У веома срдачном и конструктивном разговору, проф. Светлана Матић се захвалила на свему што Амбасада наше земље чини на промоцији културних манифестација и активности, а које су усмерене на очување српског заједништва, српског језика, ћирилице и нашег националног идентитета у Аустрији.

Договорене су и неке будуће заједничке активности, попут отварања изложбе о Душку Радовићу, коју је Библиотека града Библиотека приредила, у децембру ове године, ако епидемиолошке мере везане за Ковид 19, то буду дозволиле. Напомињемо да је, између осталог, амбасадор Родић открио спомен-плочу Мини Караџић, на Видовдан ове године, заједно са владиком аустријско-швајцарским Андрејом. Такође је званично отворио изложбу "Павић од Ш до А" у просторијама Заједнице српских клубова у Бечу 18. новембра 2021. године, која ће бити на располагању посетиоцима до 1. децембра ове године.

Амбасадор Родић подржава и оснивање Библиотеке "Мина Караџић" у Бечу, подвлачећи да је то један од начина да сачувамо српски језик и истакнуте писце од заборава и пренесемо нашим потомцима, дакле младима, нашу богату историјску и културну баштину. Др Небојша Родић похвалио је рад и досадашње напоре Друштва да се српски народ на прави начин представи аустријској јавности.