Читај ми!

Лена Ковачевић освојила публику на изложби у Дубаију

Џез певачица Лена Ковачевић освојила је публику на Светској изложби Expo 2020 Дубаи, током два концерта које је одржала у башти Павиљона Републике Србије под називом "Спајамо исток и запад" (East and West Connect).

Вокална уметница, композиторка и креативна амбасадорка националне платформе "Србија ствара", наступила је заједно са пијанистом Срђаном Танасковићем.

Централна тема наступа била је повезивање специфичних карактеристика музике истока, Балкана, традиције и духовности Србије и простора са којих Лена долази и где је расла, као и елемената модерне музике и утицаја које носи са својих студија у Амстердаму где је и дипломирала на Музичком конзерваторијуму, саопштили су организатори Павиљона Србије на изложби у Дубаију.

"Велика ми је част што представљам нашу земљу на највећој светској манифестацији каква је Светска изложба у Дубаију и захвална сам тиму националне платформе Србија ствара на позиву. Фасцинантан је осећај да наступате пред људима који долазе са свих страна света, а који пођеднако уживају у нашој музици, а посебно ме је обрадовало што је концертима присуствовао и велики број наших људи из Србије", изјавила је Ковачевић после наступа.

Она је оценила да је Павиљон Србије изузетно оригиналан и својим изгледом привлачи велику пажњу на Еxпоу и позвала све који су у могућности да га посете и осете какав је осећај када се цео свет окупи на једном месту.

Песме лене Ковачевић у себи носе фузију различитих стилова које она и њени музичари брижно негују, од џез и поп музике до традиционалних звукова и украса Балкана.

Светска изложба Expo 2020 Дубаи, одржава се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022, а тема наступа Републике Србије је: "Србија ствара идеје - Инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност".

Кроз атрактиван и оригиналан програм наступа Србије, који за шест месеци подразумева више од 150 различитих догађаја, што на самом Павиљону, што на неким од Expo локација - наши врхунски уметници, извођачи, музичари, креативци имаће прилику да се представе целом свету и да, као најбољи креативни амбасадори, представе Србију.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи