Читај ми!

У Будимпешти отворена изложба уметника из Ниша

У оквиру фестивала "Јесен у Српском венцу", у просторијама српског Културног и медијског центра у Будимпешти отворена изложба под називом "Социјално дистанцирање – Social Distancing".

Поставка се састоји од 20 дела академских уметника из Ниша, а настала је на иницијативу Галерије „Арт 55" из тог града, у време првог таласа изолације због епидемије проузроковане корона вирусом. Он је несумњиво утицао на сва подручја живота и изменио планове људи, у регионалној и глобалној сфери. Уметници, упркос неповољним околностима, нису спустили заставу на пола копља, активни су и настављају да пружају богата ликовна решења и креативне приступе.

Посетиоце и госте из Ниша поздравила је и изложбу отворила директорка „Српског венца" Зорица Јурковић Ембер, а многобројним гостима се затим обратио суоснивач Галерије „Арт 55", Бранко Вукелић.

Отварању су, поред осталих, присуствовали и Биљана Гутић Бјелица, амбасадор БиХ у Мађарској, др Јованка Ластић, директорка Српске школе „Никола Тесла", Борислав Рус, председник будимпештанске Српске самоуправе, гимназијалци Српске школе у Будимпешти и други љубитељи уметности.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво