Читај ми!

Цирих: Приче из давнина кроз интерактивну изложбу

Удружење Урош Предић - Швајцарска организује изложбу чије отварање ће се одржати 2. октобра 2021. године у галерији Art & Buisness у улици Trittli-Gasse 4. у 16 сати у центру града Цириха. Изложба траје до 10. октобра.

"Још од почетка времена, људи су се трудили да себи објасне појаве које им нису биле јасне, као и живот сам по себи. Настајале су легенде, предања, рађали су се и умирали богови и божанска бића, све оно што ми називамо митологијом. У том тражењу, родили су се и почеци уметности, која се временом развила и дошла до тренутка у којем се налазимо сада. Но, колико год се трудили да будемо модерни и да негирамо праутицаје, у сваком уметничком делу налази се и зрнце оног праисконског питања и тежње за објашњењем ствари које нас окружују и покрећу."

Вођени овим мислима, као и "причама из давнина", уметници Удружења Урош Предић - Швајцарска у својој предстојећој изложби, гледају на почетак и постављају питање колико је митологије остало у нама, као и како се ми према њој у данашњици односимо.

На интерактивној изложби "Echo der Zeit" у Цириху посетиоцима ће бити приближена словенска митологија. Путем QР кодова који ће се налазити испод слика, уметници ће их упознати са ликовима попут бога Перуна, богиње Весне, Суђајама, али и личним размишљањима и мистици у модерном добу.

Удружење ликовних уметника „Урош Предић" постоји више од 25 година. Настало као удружење миграната у Швајцарској, па самим тим у себи и носи ту дуалност - бори се са својим причама из прошлости, али и новим, које су настале у њиховој новој домовини. Кроз свој рад, чланови удружења труде се да сруше одређене баријере, да створе нова познанства и изграде нове синергије.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи