Читај ми!

Све спремно за овогодишње "Дане Српске у Србији"

Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“, покренут 2013. године у организацији Представништва Републике Српске у Београду, са идејом да се Србији и њеним грађанима, сваке године, на увек нов и јединствен начин, представи Република Српска и њено свеукупно стваралаштво, као и њене могућности, ове ће се године одржати од 22. до 29. септембра у више градова у Србији.

Подсећајући да је све у потпуности спремно за овогодишњу, девету по реду, Манифестацију „Дани Српске у Србији" шеф Представништва Републике Српске Млађан Цицовић је истакао да ће се и овога пута „на најквалитетнији начин представити шта је то привреда, култура, наука и уметност Републике Српске у овом тренутку, али и шта је то уопште Република Српска у овом тренутку, као и шта је то што она жели да ради у будућности".

Говорећи за Програм за дијаспору Цицовић је такође нагласио да овом манифестацијом Република Српска жели да да и пуни допринос афирмацији и подизању укупних односа Републике Српске и Србије.

Манифестацију ћемо започети у среду, 22. септембра, свечаним отварањем у Народном позоришту у Београду, уз присуство највиших званичника Републике Српске и Србије, уз очекивање присуства и патријарха српског Порфирија, као и многих других високих званица, рекао је Цицовић додајући да ће се манифестација наставити наредних дана у 11 градова у Србији.

Биће ово и прилика да се представе наши инвестициони потенцијали, посебно могућности инвестирања у пословне и слободне зоне у Републици Српској, са посебним нагласком на слободне зоне у Подрињу, са обе стране Дрине, рекао је Цицовић уз подсећање да је то и одлука са последње седнице двеју влада, Републике Српске и Србије.

Говорећи о томе шта је то ново што ће се понудити на овогодишњој манифестацији Цицовић је издвојио Програм подстицања сарадње и повезивања градова и општина Републике Српске са градовима и општинама у Србији при чему је навео намере повезивања Зрењанина и Ниша са Требињем, Кикинде са Приједором, Краљева са Новим Градом, Крушевца и Бијељине али и многих других.

У сваком случају главни циљ ове манифестације је „представљање Републике Српске у правом светлу и у овом тренутку", закључио је Цицовић уз напомену да све ово „не радимо само због себе већ смо отворени и за регионалну сарадњу, односно подстицање и јачање свих регионалних пројеката".

 

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи