Читај ми!

Српски дани у Чикагу

На имању Српске православне цркве Свети Никола у чикашком насељу Брукфилд све је спремно за велики годишњи фестивал Српски дани.

Дводневни фестивал на програму је у суботу 18. и недељу 19. септембра, а организатори су спремили све што може бити интересантно за фамилије, од разних игара за децу до изванредне хране са роштиља, печење, колаче и све друге ђаконије.

Наравно, како је уобичаејно на српским фестивалима у Америци, наступiće одлични музичарi и естрадни уметници. Ова црква је близу многих насеља где у данашње време живи значајан број чланова српске заједнице.

Председник црквеношколске општине је Томи Милутиновић, а старешина храма Немања Тешић. Он је дошао пре две године из цркве у Северној Каролини и за кратко време стекао велику популарност и углед међу члановима парохије.

"Овде као да немамо осећај да смо у Америци. Чикаго је други српски град и то се заиста осети. Велика је наша заједница и доста људи живи баш овде у Брукфилду и околним предграђима Чикага. Све имамо, од ресторана, лекара, адвоката, инжењера, дакле у сваком сегменту живота можемо да комуницирамо са нашим народом, као да смо у домовини а ипак смо ето толико далеко од ње", каже отац Немања.

Фестивал иначе оба дана почиње од 11 пре подне и траје до касно увече, а организатори подсећају да су сви позвани и добродошли. Сви који су посетили цркву Светог Николе знају да је ово парохија у којој са радошћу дочекују госте. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво