Читај ми!

Помен жртвама Олује и у Црној Гори

Помен недужно страдалом становништву са подручја некадашње Републике Српске Крајине, у хрватској војно-полицијској акцији кодног назива "Олуја", која је спроведена пре 26 година, уз садејство снага НАТО пакта, и ове ће године бити одржан и у Црној Гори.

Уз благослов митрополита црногорско приморског Јоаникија, Српски национални савјет (СНС) Црне Горе организује у суботу, 7. августа, у Горњем манастиру Острог, помен страдалима у злочинацкој акцији Олуја, наводи се у Саопштењу за јавност ове организације, уз напомену да је то "најсвирепији злочин и највеће етничко чишћење српског народа које се догодило од 4. до 07. августа 1995. године."

Током акције "Олуја" хрватске оружане снаге су убиле више хиљада жена, деце и стараца, и протерале преко 250 хиљада српског становништва са подручја Баније, Лике, Кордуна и Северне Далмације, каже се у Саопштењу које је потписао председник СНС др Момчило Вуксановић и подсећа да је почетак окупљања у 9 часова испред Горњег манастира Острог, уз поштовање свих прописаних епидемиолоских мера.

 

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се