Читај ми!

Изложба "Призори" Драгана Михаиловића до 6. јула

Сликар наиве Драган Михаиловић, који живи на релацији Београд - Париз, изложио је своја пасторална платна крај Панчева, на Секином салашу. Изложба траје до 6. јула.

Драган Михаиловић се најпре доказао у Паризу, граду уметности, још пре 50 година. Његове слике брзо су освојиле љубитеље наивног сликарства, тако да је убрзо добио позив да се представи публици и у Канади, где је постао један од омиљених сликара наиве.

Излаже широм света, а овог лета његове слике можете видети у правом салашком амбијенту, крај Панчева, где му је домаћин и организатор изложбе Миодраг Мића Јакшић, председник Матице исељеника Србије.

"После многобројнох изложби широм планете, имао сам велико задовољство да почетком јуна 2021. године отворим моју самосталну изложбу у прелепом, типично војвођанском амбијенту на Секином салашу недалеко од Панчева. Мој љубазни домаћин, Миодраг Јакшић са супругом Александром учинио је све да се моје слике уклопе у амбијент типичног војвођанског салаша окруженог непрегледним пољима жита и сунцокрета.

Сам салаш одише детаљима који ме враћају детињство. Мислим да није случајно да сам позван да излажем моје слике баш овде, у овом амбијенту, јер се управо на мојим платнима разиграва живот у природи, на селу... Рапсодија боја на мојим платнима се надовезала на рапсодију боја цвећа и природе Секиног салаша.

На отварању су атмосферу употпунили звуци Банатских кицоша, на уживање присутних гостију, где сам се и ја у тренутку радости латио фруле коју волим још од мог детињства. После многобројних изложби по светским метрополама, ову ћу памтити по топлим емоцијама, гостопримству и прелепом крајолику које су употпуниле моје слике", каже Драган Михаиловић.

 

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара