Читај ми!

Једанаеста конференција српске медицинске дијаспоре

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина званично су отворили 11. Конференцију српске медицинске дијаспоре у Белом Двору. Овогодишњу Конференцију пратило је, преко интернета, више од 1.000 лекара, уз учешће еминентних предавача из иностранства и региона.

Дводневна конференција се одржава под покровитељством Њихових Краљевских Височанстава престолонаследника Александра и принцезе Катарине, у организацији Фондације Њ.К.В. принцезе Катарине, уз подршку Министарства здравља, Лекарске коморе Србије, Светске здравствене организације, Медицинског факултета Универзитета у Београду, Министарства спољних послова и Краљевског медицинског одбора.

Конференција је свечано отворена обраћањима Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, који су поздравили учеснике, као и све присутне на церемонији отварања, и захвалили им на великој помоћи и подршци овој традиционалној Конференцији.

На свечаном отварању обратили су се и др Мирсад Ђерлек, државни скеретар у Министарству здравља, проф. др Небојша Лалић, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду, др Маријан Ивануша, директор Канцеларије Светске здравствене организације у Београду, др Милан Динић, директор Лекарске коморе Србије, проф. др Ида Јовановић, чланица Краљевског лекарског одбора, као и лекари са клинике Мејо, проф. др Душица Бабовић - Вуксановић и проф. др Весна Гаровић.

„Ова једанаеста Конференција је од велике важности. Успели смо да је организујемо путем интернета, упркос тешким условима због пандемије COVID-19. Иако путем интернета, окупили смо еминентне лекаре из иностранства и региона. Користим прилику да се захвалим свим лекарима из наше земље и света, као и свим медицинским радницима, на несебичној борби и великој храбрости. Ова Конференција је један вид захвалности, такође. И даље смо упорни у стварању услова у којима дијаспора и Србија размењују драгоцена знања и искуства", рекла је принцеза Катарина у свом поздравном обраћању.

Једанаеста Конференција српске медицинске дијаспоре покрива широк спектар подручја која утичу на здравствену и социјалну заштиту са посебним освртом на пандемију COVID-19, као и на искуство и знање стечено у борби против овог вируса.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи