Читај ми!

Поглед у прошлост - едукативна онлајн радионица

Едукативна радионица САВА онлајн школе српског језика, културе и традиције овај пут вас води у средњи век где ће вас упознати са знаменитим српским владарима и витезовима: царем Душаном, Марком Краљевићем, деспотом Стефаном Лазаревићем и царем Лазарем, витезовима који су својим херојством и залагањем помогли српском народу и оставили неизбрисив траг. Придружите им се 19. јуна у 18 сати (по средњеевропском времену), односно у 11 сати, колико је у Чикагу.

Говориће се о њиховој мудрости, снази у тешким временима, сналажљивости и непоколебљивости и истаћи две значајне историјске битке, Битка на Марици и Косовска битка.

Водич на овом путовању ће бити Александра Михајловић, професорка српског језика и књижевности и ауторка неколико књига, а гост ће бити Сава Самарџић, историчар, наставник историје у САВА онлајн школи српског језика, културе и традиције и уредник и водитељ емисије на Телевизији Храм.

"Сазнаћете да ли је Марко пио уз Рамазан вино, да ли је цар Душан заиста био висок преко два метра и све оно што сте се одувек питали о великанима српског јунаштва, а нисте имали кога да питате. Придружите нам се у овом незаборавном времеплову и пођите са нама пут средњег века. Чекамо вас!", поручују из онлајн школе САВА.

  Прича о витезима је важна,

  Дођите и чујте,

  Ту има свашта да се каже,

  И још више да се сазна.

  Зашто је Марко Краљевић снажан и уман,

  а Душан цар, одважан, културан?

  И због чега се кнез Лазар није вратио из битке са Косова,

  И ко је Деспот Стефан, вешт са мачем, који пише и о љубави слова?

  И колико су сви они били славни, витези из снова?

  Чујте све то, и још много, много више,

  О њој се чита, слуша и пише,

  Јер историја јесте учитељица живота,

  а животи наших витеза - непресушна дивота!

Сви који желе да присуствују радионици могу да се пријаве путем сајта школе SAVAedu.com

САВА онлајн школа је иновативна, динамична и неконвенционална настава српског језика, културе и традиције која је изградила јединствен модел учења српског језика као завичајног, развијајући двојезичност и двокултуралност и уједно везујући нова поколења у дијаспори са матичном земљом Србијом.