Читај ми!

"Саудијска Арабија из мог објектива" – Пионирски подухват Марине Булатовић вредан подсећања

Често се питамо да ли појединац може да уради нешто велико и важно и тако помери „планине", да ли може да уради нешто што држава не може јер није мотивисана, а један пример из расејања говори да свака идеја може да се реализује, ма колико изгледала тешко и неостварљиво.

Марина Булатовић, новинар и ПР консултант крајем 2007. удала се и одселила у Краљевину Саудијску Арабију. Њен супруг Будислав (грађевински инжењер) тамо је добио посао, а Марина се изненада нашла затворена у четири зида, у улози домаћице, у земљи која је позната као врло конзервативна и традиционална, и са којом ни Република Србија, ни Црна Гора тада нису имале дипломатске односе.

Како је Маринином супругу фотографија била хоби још од ране младости - Марина је решила да то „искористи" и да личним ангажманом упозна и колико је то могуће приближи ове земље. Организовала је изложбе фотографија под називом „Саудијска Арабија из мог објектива" и то:

Република Србија, Београд - од 30. септембра до 15. новембра 2009. у Робној кући Београд на Теразијама. Изложбу је видело преко 30.000 људи, а остварен је и изузетан медијски публицитет - више од педесет медија из Саудијске Арабије, Србије, Кувајта и Канаде писало је о овој изложби, а свечаном отварању су присуствовали бројни представницу дипломатског кора у Београду.

Црна Гора, Подгорица - од 7. до 17. јуна 2010. у галерији Центар. Покровитељи изложбе били су Председник Црне Горе, Филип Вујановић и Министар културе, спорта и медија Црне Горе, Бранислав Мићуновић.

Ово је уједно био и први културни догађај икада забележен између Саудијске Арабије са једне стране, и Републике Србије и Црне Горе са друге који је организовао ентузијаста, појединац.

Марина је за пројекат „Саудијска Арабија из мог објектива", од Друштва Србије за односе с јавношћу, добила 2010. признање за Личну и грађанску иницијативу у области комуникација. За исти пројекат, од Клуба привредних новинара Србије, добила је признање Бизнис дама 2010.

Члан је Независног удружења новинара Србије (НУНС) и члан Извршног одбора Меморијалног друштва Никола Тесла у Њујорку.

У Саудијској Арабији живела је све до лета 2016. а данас живи и ради у Канади.

„Никада нисам размишљала на овај начин: Ма, шта ја ту могу да урадим? или: Ионако нема шансе било шта да се промени!. Увек је идеалан тренутак за акцију! То је моја животна девиза и тајна свих мојих подухвата. Ако нешто јако желиш и радиш на томе, цео Универзум се удружи да ти се жеља испуни - каже Пауло Коељо, а ја му потпуно верујем", каже Марина Булатовић.

Топло препоручујемо Маринин роман „Нина од Арабије" који се од скора продаје у три земље. У овој књизи она је описала „тајанствени Орјент". Познати српски глумци Неда Арнерић, Љиљана Благојевић, Ива Штрљић и Ненад Ненадовић су у форми кратког видео записа, кроз читање одломака, представили књигу и тако корисницима друштвених мрежа и интернета дочарали атмосферу овог романа.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво