Читај ми!

Друштвена игра "Тесла-потрага за проналасцима" укоро у ланцу средњих школа у Америци

На састанку који је одржан у Филаделфији на ком су присуствовали председник и чланови Теслине научне фондације, као и директорка и професори American Paradigm Charter Schools, одлучено је да СТЕМ - интерактивна друштвена игра „Тесла - потрага за проналасцима" буде уврштена као обавезно наставно средство у тим школама. Аутор игре је Александар Игњатовић, генерални директор и један од власника компаније Pertini Toys.

American Paradigm Charter Schools у Филаделфији су прве школе у Америци у којима ће ова едукативна друштвена игра бити обавезно наставно средство.

У оквиру догађаја, Александар Игњатовић је презентовао друштвену игру „Тесла - потрага за проналасцима", а игра је изазвала опште одушевљење присутних, а директорка American Paradigm Charter Schools, Ashley Redfearn, Александру је уручила златну медаљу испред Теслиног научног клуба у оквиру школе.

„Ово је велика част за моју компанију и мене, јер смо направили игру која је спој природе и технологије, а знамо колико је Америка отишла далеко на пољу технологије. Веома ми значи и импонује што је овакав стручни скуп подржава и усваја моју идеју о томе како да деца уче у складу са временом у комживе и у ком правцу треба да се развијају. Поносан на Србију , цео свој тим и породицу, који су део сваког мог успега и овом приликом им се захваљујем," изјавио је Александар Игњатовић.

У име Теслине научне фондације из Филаделфије, Александар Игњатовић је уручио златну медаљу директорки Ashley Redfearn и појединим професорима, као представницима школе и америчког народа, за несебичан рад и промоцију лика и дела Николе Тесле.

„Веома ми се допала игра Тесла - Science Race и Александрова презентација; компанија Пертини је уложила много труда да направи ово слојевито едукативно учило, веома нам је занимљива, ми немамо ништа слично овде. Игра омогућава веома интересантан и инспиративан начин рада, а најинтересантније нам је то што ће се због могућности коришћења QR кодова у игри на сваких шест месеци мењати задаци. Ово ће нам бити посебно значајно када будемо организовали турнире како бисмо стално нудили такмичарима нове изазове и научне информације.

Такође, изузетно нам се допадају иновације у начину учења и усвајања нових знања које је креирао Александар Игњатовић, пре свега јер подстичу развој веома важних, данас мало запостављених, вештина и покрета као што су: фина моторика, пинцетни хват, нервне синапсе, а то је све врло важно за општи психо- физички развој детета. Стимулисање развоја тих вештина и потенцијала морамо вратити деци јер су их потисли развој и честа употреба модерних технолошких уређаја, а опет не можемо бежати од технологије која је свуда око нас. Зато је ова игра која даје опцију да се игра са или без паметних уређаја - баланс који спаја напредно, модерно окружење и исконске човекове развојне потребе. Она је спој старе традиционалне игре и модерне технологије", рекла је Ashley Redfearn.

Златну медаљу за књигу о Тесли добио је Ellis Oswalt, а цео догађај је организовао Никола Лончар, председник Теслине научне фондације из Филаделфије.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се