Читај ми!

Србија на вези -дијаспора на РТС Свет у 22.10

У новом издању емисије: Србија на вези - дијаспора сазнаћете како се наша дијаспора у Аустрији, Швајцарској и Немачкој удружује у пружању финансијске и саветодавне помоћи малим и средњим предузећима и локалним самоуправама у Србији. Сарадња се реализује кроз Link Up пројекат, који су подржали Министарство за европске интеграције и Привредна комора Србије. Будите са нама вечерас на РТС Свет у 22:10 и у суботу 15.05 у 11:30 на РТС2.

Осамдесетих година прошлог века у тадашњој Југославији, постојало је Удружење ирачке дијаспоре, које је формирао Рида ал Ђиде. Ал Ђиде је стара, угледна и добростојећа породица из Багдада. Један од 14 - торо браће и сестара: Рида дошао је у Београд на студије, где је упознао личанку Милену, оженио се и остао у нашој земљи.

Редитељка Татјана Брзаковић већ две деценије живи и ради у Берлину. Ових дана срели смо је у Београду где промовише свој нови филм: Призори из живота џукца. Ово документарно - анимирано остварење биће приказано у селекцији "Фест фокус" у оквиру 49. Феста, који се до 16. маја одржава у Београду.

После четири године рада на Малти, Ана и Марко вратили су се у Србију. Наставили су да раде оно што највише воле, да свирају блуз, а снимају и свој први албум. Једна њихова нумера се већ издојила и постала веома тражена на познатим америчким блуз радио станицама.

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Татјана Адамовић

Редитељ: Драгица Гачић

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво