Читај ми!

Размена регионалних мултимедијалних садржаја

Будимпештанска Српска "Варош РТВ" од 22. фебруара и званично су део Дунавске медијске мреже, платформе коју је покренула Радио телевизија Војводине, а која за циљ има размену мултимедијалних садржаја медијских сервиса и продукцијских кућа подунавског региона.

Медијски портал Српске Варош РТВ из Будимпеште однедавно је део ове велике породице, а протокол о приступању ДММ потписали су 22. фебруара у Новом Саду, др Миодраг Копривица, генерални директор Радио-телевизије Војводине и Диана Ђурић, директорка Варош РТВ-а. На тај начин, телевизијски и остали прилози будимпештанске Варош РТВ емитоваће се као и до сада у Мађарској и на јавном сервису Радио-телевизије Војводине, а осим тога и на телевизијским каналима више подунавских земаља које су чланице Дунавске медијске мреже.

„Желим да истакнем да је сарадња Радио-телевизије Војводине и Варош телевизије на једном завидном нивоу и ми се трудимо да тај ниво подигнемо још више! Оспособљавајући се и ми као РТВ и омогућавајући колегама из Варош телевизије да прате све ово што је предмет нашег обостраног интересовања. Задатак нам је да се Радио-телевизија Војводине поново врати у кућу европских станица и у томе смо успели. Ми смо једну нашу стару идеју да будемо центар информисања у Подунављу која је амбициозно постављена, реализовали корак по корак. Сада смо је коначно поставили на ноге и она је заживела", рекао је Миодраг Копривица, генерални директор РТВ-а.

Портал Дунавске медијске мреже представља простор где ће продукцијске и медијске куће подунавског региона постављати и размењивати мултимедијалне садржаје, које ће потом емитовати на свом програму. На тај начин, медијски професионалци имаће прилику да своје пројекте прикажу у свим земљама које су чланице мреже.

„Можда ће да звучи претенциозно, али ми производимо емисије на осам подунавских језика, па је логично да имамо и такву амбицију да повезујемо људе у Подунављу који се баве информисањем", додао је Копривица.

Радио-телевизија Војводине се пре четири месеца преселила у нову зграду на новосадском Мишелуку на исто место где се налазила и претходна зграда порушена НАТО бомбама, 3. маја 1999. године, на Дан када се обележава Светски дан медија! Зграда има пет телевизијских и шест радијских мултифункционалних студија и располаже са 17.530 квадратних метара, са свим неопходним техничким и технолошким пратећим просторима.

„Веома ми је драго да је наша медијска кућа Варош заслужила поверење великих телевизијских и продукцијских кућа, и на тај начин постала њихов партнер из Мађарске. Путем Дунавске медијске мреже шира публика ће се ближе упознати са културном и друштвеном сценом Мађарске, али и са српском заједницом у овој земљи! Осим тога, ми ћемо бити у прилици да на нашем каналу емитујемо богат и разноврстан програм који пружа Дунавска медијска мрежа. Посебно ћемо обратити пажњу на телевизијске емисије које негују културу сећања и која су предмет интересовања наших гледалаца", рекла је Диана Ђурић, директорка Варош РТВ.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи