Читај ми!

Роман "Олуја у очима несрећника" Милке Кајганић

"Олуја у очима несрећника" је роман о ратном ужасу, неверици, страху, понижењу. То је роман о библијском страдању једног народа где приче теку спонтано као на филмској траци. То је крајишка Герника у речима.

"Књижевно мајсторство Милке Кајганић огледа се у томе што се са лакоћом мигољи кроз густу шуму догађаја и ликова. Пише неком врстом усредочене смирености и тишине - покушава читаоца уверити да је зло пролазно: у колони се рађа мали Марко - знак да ће у Крајини бити живота: рађа се љубав између лепе Мире и Швеђанина Ларса, знак да је љубав победник јер је дар од Бога.

Милка Кајганић је написала добар и узбудљив роман, са густом мрежом збивања и сећања на 1995. са сјајним драмским набојем остављајући читаоца без даха", каже о роману књижевник Михајло Орловић из Бања Луке.

Издавач романа је Крајишки привредник из Београда. 

Милка Кајганић је рођена на Кордуну, ово је њена дванаеста књига. Кордун, та непресушна инспирација, је тема њених до сада шест објављених романа.

Живи и ствара у Цириху. Њен првенац Читанка Кордуна је до сада доживела и треће издање и њу је Хрватска академија знаности и умјетности /ХАЗУ/ оценила као "изузетан допринос у изучавању културе Срба Хрватске".

Њена два романа су преведена на енглески и читају се на енглеском преко amazon.com од Ирске, преко земаља Латинске Америке до Индије и Шри Ланке.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво