Читај ми!

Расписани конкурси Министарства културе и информисања

Министарство културе и информисања од 13.01.2021. године расписало је конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона у 2021. години, као и конкурс за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2021. години.

 Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона:

Конкурс се расписује ради пружања финансијске подршке производњи медијских садржаја који доприносе очувању српског jезика, националног и културног идентитета српског народа коjи живи у земљама региона: Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи и истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању на матерњем jезику и објављује се на веб-сајту Министарства културе и информисања и у дневном листу „Политика".

Средства опредељена за овај конкурс износе 29.000.000,00 динара.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 500.000,00 динара, а највећи износ средстава по пројекту износи 1.500.000,00 динара. Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности пројекта.

Право учешћа на Конкурсу има:

1. издавач медија чији медиј је регистрован у наведеним земљама;
2. правно лице, односно предузетник регистрован у наведеним земљама, који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија у наведеним земљамa

Конкурс се расписује у периоду од 13. јануара 2021. године до 12. фебруара 2021. године. Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења Конкурса.

Додатне информациjе могу се добити радним даном од 11 до 14 часова на телефон број: 011/3398-671 и на сајту Министарства културе и информисања kultura.gov.rs .

 Конкурс за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2021. години:

Предмет конкурса је: финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству.

Општи циљ конкурса је: подстицање стваралаштва и презентација културног стваралаштва припадника српског народа у иностранству и очување њиховог културног идентитета, а посебно у земљама региона (Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи).

Програмски приоритети конкурса су:

- Очување српског националног, културног и језичког идентитета;

- Јачање стручних капацитета у области културе припадника српског народа у земљама региона;

- Програми намењени деци и младима;

- Истраживање, очување и коришћење добара од посебног значаја за културу и историју српског народа која се налазе ван територије Републике Србије.

На конкурсу из области културних делатности Срба у иностранству биће подржани пројекти који се односе на очување културног идентитета Срба у иностранству, а посебно у земаљама региона (Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи) у циљу јачање капацитета, умрежавања и професионализације рада појединаца, установа и организација Срба у иностранству, а посебно у наведеним земљама, укључености деце и младих и мултукултуралности. Биће подржани пројекти из следећих области: визуелне уметности, сценског стваралаштва, књижевности и издаваштва, уметничке музике, изворног, народног и аматерског стваралаштва, културне делатности за децу и младе и научне, истраживачке и едукативне делатности у култури, истраживање, очување и коришћење добара од посебног значаја за културу и историју српског народа која се налазе ван територије Републике Србије.

Најмањи износ који ће се финансирати и суфинансирати по пројекту: 120.000,00 динара.

Право учешћа на овом конкурсу имаjу: установе, уметничка и друга удружења и организациjе/правна лица, а која су регистрована изван териториjе Републике Србиjе.

Конкурс за наведену област отворен je од 16. јануара 2021. године до 2. марта 2021. године.

Резултати овог конкурса ће бити обjављени на званичној интернет страници Министарства културе и информисања, најкасније 60 дана од датума закључења конкурса.

Додатне информациjе се могу добити у Министарству културе и информисања сваког радног дана од 12.00 до 15.30 часова: на телефон +381 11 3398-026, или мејл: mladen.veskovic@kultura.gov.rs . 

 

 

 

 

 

 

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи