Читај ми!

Живко Гоцић: Победа у сваком смислу, али не и по сваку цену

Ватерполиста Живко Гоцић поникао је у "Партизану". Завршио је играчку каријеру 2018. године и започео нову тренерску, и то у клубу за који је наступао 11 година, за Дожа Солнок.

Легендарни ватерполиста Живко Гоцић (38) , припада одабраној петорци ватерполо репрезентативаца Србије са чак пет европских, две светске и једном олимпијском титулом, као и десет освојених Светских лига, два ФИНА Светска купа и са првим местом на Медитеранским играма. Тој „ризници" трофеја треба још додати и више клупских. Освојио је све што се могло освојити.

Бивши капитен репрезентације Србије Живко Гоцић поникао је у Партизану, а потом је играо за Ниш, Ортиђу, Динамо из Москве, Поново Партизан, Латину и од 2011. године за Солнок, чији је био капитен.

Три пута је био државни првак и освајач купа са београдским „Партизаном" и исто толико пута државни првак и освајач купа са мађарским „Солноком" са којим је 2017. године био и - првак Европе.

2018. године завршио је играчку каријеру и започео нову тренерску, и то у клубу за који је наступао 11 година, за Дожа Солнок.

Оно што Гоцић у нови посао уноси као свој васпитни кредо је - морал, емпатија и култура! Никада није подизао тон на саиграче, решења за проблеме увек је тражио у толерантном разговору са свима.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара