Читај ми!

Онлајн конференција Теслине научне фондације из Америке

Традиционална годишња конференција посвећена Николи Тесли, у организацији Теслине научне фондације (ТНФ) из Филаделфије, ове године због актуелне епидемиолошке ситуације, одржаће се онлaјн, 16. јануара 2021. са почетком у 12 сати по америчком, односно у 18 сати по српском времену.

Конференцију ће отворити оснивач и председник Фондације Никола Лончар, који каже:

"Тесла је икона дијаспоре - лакше је окупити наше младе људе, али и странце на Тесла сусретима него на било ком другом догађају, јер његова "магија" не престаје ни данас, скоро осам деценија од када је напустио овај свет."

Окосница Конференције биће пилот пројекат "Оснивање Теслиних клубова", који је Теслина научна фондација са седиштем у Србији покренула у сарадњи са основном школом "Драгомир Марковић" из Крушевца и "Бранислав Петровић" из Слатине код Чачка, а уз мониторинг и логистику ТНФ из Америке.

У оквиру програма онлајн Конференције 2021. сви заинтересовани имаће јединствену прилику да чују и неколико веома познатих и цењених људи који својим радом праве велике пробоје на светском нивоу, попут Герија Питерсона, инжењера, научника и публицисте, власника Twenty First Century Books, који је у оквиру своје издавачке куће издао највише књига посвећених Николи Тесли; Марк Ј. Сеифера, књижевника и историчара који је први урадио докторску дисертацију на тему Николе Тесле; браћу Корум који су свој живот посветили наставку рада на Теслиним патентима, посебно на бежичном преносу електричне енергије и који ће на Конференцији изнети своја најважнија открића и достигнућа.

До сада су се Тесла конференције одржавале у хотелу New Yorker у Њујорку, у коме је Тесла живео последњих десетак година свог живота, где је и умро 7. јануара 1943.

ТНФ из Филаделфије увелико ради на програму увођења предмета о Тесли у школе Америке. Из Фондације истичу да су пронашли бројне начине да остваре овај циљ јер Америка нема централизован систем образовања. Осим на овом пројекту, Теслина фондација велику пажњу усмерава и на младе, талентоване људе широм света у жељи да прикаже свету снагу и моћ Теслиног народа, уједно спајајући сународнике у расејању са матицом.

"Тесла је важна спона како између матице и дијаспоре, тако и за повезивање са другим народима, као и појединцима који имају реалну слику и знају истину о Србима и страдањима нашег народа кроз векове", наглашава Никола Лончар, оснивач ТНФ.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво