Читај ми!

Државни врх Аустрије и градоначелник Беча честитали православцима Божић

Државни врх Аустрије и градоначелник Беча честитали су данас православним верницима који живе и раде у тој земљи Божић, а уз најлепше жеље, упутили су и позив на даље поштовање мера у сузбијању пандемије.

Председник Аустрије Александер Ван Дер Белен, канцелар Себастијан Курц, вицеканцелар Вернер Коглер, министар финансија Гернот Блумел, министарка за жене и интеграцију Сузане Раб и градоначелник Беча Михаел Лудвиг упутили су божићне честитке, пренела је аустријско-српска агенција за комуникације Рудник.

"Желим свим православним хришћанима који Божић славе у посебним околностима Срећан Божић и Нову годину", написао је председник Аустрије на свом Фејсбук и Твитер налогу, док је канцелар Курц, уз божићну честитку, позвао на прославу празника уз поштовање заштитних мера.

"Држимо се мера данас и заједно смањимо број инфекција како бисмо изашли из кризе", поручио је Курц, који је и председник Аустријске народне партије (ÖVP).

У саопштењу агенције Рудника наводи се да укупно око 300.000 Срба живи у Аустрији, да је српски други најчешће употребљиван језик у тој земљи после немачког , а да српска дијаспора из те земље годишње пошаље око 300 милона евра на име дознака у Србију.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара