Читај ми!

Србија неочекивана нова оаза за младе Њујорчане

Нова оаза за Њујорчане који жуде за променом места боравка је, потпуно неочекивано, постала Србија, пише Њујорк пост.

Дејвис Ричардсон (27) каже да га Београд подсећа на Вилијамсбург из 2010. године. Млади Њујорчанин је из свог града пожелео да оде пре неколико месеци, а сада је пустио корене у главном граду Србије. Он каже да у Београду има дупло мање трошкова него у Њујорку и да за тај новац добија много више него у САД.

Сада живим у апартману са погледом на читав град и плаћам дупло мање за више погодности и искустава са људима који желе да излазе по ресторанима и да причају о нечем другом осим о политици, каже Ричардсон.

Срби су веома поносан народ и не дозвољавају да вирус стане на пут њиховом успеху и срећи, примећује млади Њујорчанин специјалиста за комуникације.

Србија представља привлачну дестинацију за грађане САД, с обзиром на то да власти нису прописале обавезан карантин по уласку у земљу.

Међутим, услед повећања броја новооболелих, у Србији су у уторак ступиле на снагу нове мере против ковид-19, које подразумевају затварање готово свих објеката у времену од 21 ццас до 5 сати ујутру, а које ће бити на снази најмање до 1. децембра.

Упркос томе, млади Њујорчани и даље уживају у обиласку знаменитости и свим лепотама које нуди Београд, а Ричардсон тврди да град има магичну моћ да лечи.

То је оно што је у септембру привукло 35-годишњу Јони Јусеф, организаторку догађаја из Вилијамсбурга, да допутује у Београд.

Овде не осећам притисак од пандемије, тврди она и додаје да за њу долазак у Београд представља повратак животу пре ковид-19.

Неки други посетиоци Београда из Њујорка оклевали су да обзнане да се усред пандемије налазе на путовању, због страха од осуде и одбацивања.

Међу њима је и Атуса Фарахани (36), такође из Вилијамсбурга. Неки људи су срећни када чују да и даље путујем, док други сматрају да друге излажем ризику, наводи она и додаје да поштује све мере у циљу заштите од вируса.

Катка Лапелосова (33) из Бедфорд-Стајвесента каже да се заљубила у град одмах по доласку у октобру.

Овде сам прво дошла само да бих се склонила из Њујорка, али сам на крају купила стан у Београду у који ћу да се уселим у јануару, каже Катка, менаџерка садржаја.

Она је рекла да њени пријатељи и породица нису знали где је Србија и да су мислили да иде у Сибир. Неки од њих још мисле да је Слободан Милошевић жив и на власти, каже млада Њујорчанка.

Уместо ових стеротипа, Катка каже да се обрела у софистицираном граду са несразмерно великим бројем лекара и адвоката.

Ипак, није све тако бајно, тврди анонимни путник из Њујорка који је Београд посетио раније у току овог месеца и који тврди да је ваздух јако загађен.

Џенифер (36) је прошлог месеца посетила Београд како би прославила свој рођендан и тврди да ће се вратити на пролеће.

Мушкарци су овде веома згодни, високи и маркантни, мислим да ћу морати да се вратим само да бих нашла мужа, каже Џенифер.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво