Филип Филиповић – опробаћу се и у мађарском ватерполу

"Ако играте у Про Реку од вас се само и искључиво очекују трофеји, због тога сте и доведени и екипа састављена. Искрено, мислим да је мене такав притисак и дефинисао као играча. Навикао сам од самог старта, јер сам био најмлађи у екипи, и сам себи сам стварао притисак да морам да будем подједнако добар као и "велики" момци који су тада, не само неколико година играли у Партизану, већ и репрезентацији Југославије тада. Пре него што сам потписао последњи уговор са Про Реком, моји животни планови су били усмерени ка Италији, али сам рекао тадашњем председнику клуба да бих, када се заврше моје уговорне обавезе, волео да се опробам у мађарском ватерполу. Добио сам ту шансу и заиста сам много срећан и задовољан што сам уз ову младу екипу, која напредује из дана у дан", каже Филип Филиповић.

Један од најбољих ватерполиста света, капитен ватерполо репрезентације Србије, Филип Филиповић, последњих шест година провео је играјући, по други пут за Про Реко, а од недавно је одлучио да своју каријеру настави у мађарском Солноку. Бивши ас Партизана, Радничког и Про Река потписао је једногодишњи уговор са тимом који предводи Живко Гоцић, а саиграчи у новој сезони су му Душко Пијетловић и Радомир Драшовић.

Филип Филиповић је са само 14 година дебитовао за први тим Партизана код Дејана Удовичића. Са 22 године напустио је српски ватерполо и потписао уговор са италијанским гигантом Про Реком.

У првој сезони играо је заједно са Вањом Удовичићем и Слободаном Никићем, и за то врме постигли су успех и били прваци Европе, Италије и Суперкупа Европе. Након Олимпијских игара у Лондону, Филиповић се вратио у српски ватерполо и потписао уговор са Радничким из Крагујевца. У том клубу је провео две године и освојио Куп Европе 2013. године, а наредне године били су вицешампиони Европе.

Филиповић је по други пут заиграо за Про Реко, потписавши уговор 2014. године са којим је потврдио титуле Лиге шампиона, Суперкупа Европе, као и дупле круне у Италији. У Про Реку је остао до лета 2020. године када је одлучио да се опроба у мађарском ватерполу.

Са 16 дебитовао је за сениорску репрезентацију Србије, а три пута три пута је наступао на Олимпијским играма. На Олимпијским играма у Рију 2016. са репрезентацијом Србије је освојио златну медаљу. Уз то, поновио је успех са претходних и уврштен је у идеални тим, али и проглашен за најкориснијег играча турнира.

Више пута је награђивана и проглашаван за најбољег ватерполисту и најбољег стрелаца, а проглашен је и за Спортисту 2016. године од стране Олимпијског комитета Србије. Други је на листи најбољих стрелаца репрезентације Србије свих времена иза Александра Шапића. У својој каријери до сада је освојио 24 златне медаље, 2 сребрне и 6 бронзаних, а верујемо да ће се оне и даље низати.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи