Читај ми!

Фестивалски живот филма "Велики робот"

Најновије анимирано остварење To Blink Animation studia "Велики робот" (енг. Just For The Record) премијерно је приказан на CINEKID фестивалу дечијег филма у Амстердаму, а од 27. октобра биће на располагању немачкој публици у Лајпцигу.

На овом престижном фестивалу филм се такмичио са још двадесет кратких филмова у интернационалној конкуренцији, а након Амстердама, филм путује на DOKLeipzig фестивал документарног и анимираног филма где ће немачка публика имати прилику да га погледа од 27. октобра до 1. новембра.

Анимирани филм о маленом роботу-диктафону Рецу, који покушава да се спријатељи са птицом не би ли му помогла да пресними своју меморију, написао је и режирао Војин Васовић, а арт дирекцију потписује Никола Степковић. Филм је настао у копродукцији са београдским студиом Digital Assets Tailors и To Blink Studiom из Канаде.

Филм су подржали Филмски центар Србије, град Крагујевац, Онтаријски фонд за уметност (Ontario Art Council), Канадски уметнички фонд (Canada Council for the Arts) и регионални инвестициони фонд Animond.

Турнеја филма се наставља фестивалом Ajayu Animation у Перуу у новембру, а филм ће бити представљен словеначкој публици на фестивалу Аниматека у Љубљани у првој недељи децембра.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво