Фестивал радости у Бечу

Удружење А:КУЛТУРА из Беча је први пут, 26. септембра 19 сати у новим, пандемијским условима, организовало "Фестивал радости" на отвореном, на Schwendermarkt-у у 15. бечком округу.

Учествовали су А:МУЗИКА Оркестар и А:ХОР, група певача удружења А:КУЛТУРА из Беча као и Оркестар Јована Повића из Беча са солистима Бојаном Ставров, Олгом Вукадиновић и Милорадом Самарџијом.

Фестивал су отворили А:МУЗИКА Оркестар и А:ХОР, група певача са диригентицом и вокалном солисткињом Бојаном Ставров са песмама „Запевала сојка птица", и „Хајде Јано".

Присутне учеснике и публику поздравио је председник комисије за културу 15. Бечког округа  Алфред Мансфелд и изразио дубоку захвалност што смо ипак одлучили да одржимо концерт на отвореном и поред ограниченог броја посетилаца, свих мера предострожности због вируса као и због прилично ниске температуре. Нагласио је колико је важно одржавање културе и уметности као идентитета и социјалне комуникације, преношење емоција које подстиче боље разумевање, развијање креативитета као и квалитета живота уопште.

Позвао је присутне да следе јавне наступе и концерте Удружења А:Култура за које је истакао да је једно од најмасовнијих и најквалитетнијих са посебно изабраним и креираним идејама и програмима.

Као гост наступио је новоосновани Оркестар Јована Повића из Беча који су са пуно пажње и стила „донели" колажни програм пред публику која их је бурно поздравила.

Пошто је публика после извођења тражила још музике и програма, оба оркестра су засвирала коло што је од присутних са одушевљењем прихваћено.

У плану је да се овај фестивал идуће године понови и прошири, према приликама и могућностима.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво