Мостарски Срби, региструјте се до 6. октобра за гласање

Носилац Листе "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић изјавио је да су предстојећи локални избори у Мостару од судбинске важности за српски народ у долини Неретве и да је због тога пресудна подршка Мостараца из Србије и иностранства. Потребно је пријавити се до 6. октобра до поноћи, да би се стекло право за гласање путем поште.

Мостар, град на Неретви, Шантићев град, како су га некад звали, одувек је спајао три нације, три вере, три културе. Одувек...до рата деведесетих. После тога, постао је подељени град између већинских народа, Бошњака и Хрвата, од којих је свако заузео своју страну реке.

У међувремену, прозвали су га и "Град случај", јер пуних дванест година није било локалних избора. Да иронија буде већа, 2004. године тадашњи Високи представник међународне заједнице Педи Ешдаун формално је Мостару доделио-статут јединственог града. Живот у овом граду, као и вековима раније деле и Срби, само их је данас, за разлику од претходна два народа (чији се број повећао), много мање него пре рата.

Избори најаваљени за 20. децембар дају шансу да покажу да их је много више, јер право гласа имају и мостраски Срби који сада живе у дијаспори. Додатни оптимизам улива и јединствена српска листа "Остајте овде - заједно за наш Мостар", коју предводи угледни мостарски хирург др Велибор Миливојевић, директор болнице у Невесињу.

Др Миливојевић је био гост "Србије на вези", 21. септембра. Емисију можете погледати ОВДЕ

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи