Велика шанса и за српску дијаспору

Председник Србије Александар Вучић боравио је у главном граду САД на разговорима Београда и Приштине уз посредство Беле куће. Александар Жигић је за емисију "Српска разгледница из Америке" питао у Вашингтону председника Вучића која је његова порука за српску дијаспору у Америци као и шта планира да поручи председнику САД Доналду Трампу на састанку у Овалном кабинету.

"Ви који живите овде сте добро схватили шта би значило да, рецимо, ДФЦ (Међународна развојна финансијска корпорација) отвори канцеларију у Београду. То је страшан сигнал за све америчке инвеститоре, посебно за наше људе који овде живе, да дођу у Београд, да дођу у Србију. Јер, ако се то догоди, мислим да нигде другде на Балкану, неће бити канцеларије ДФЦ, осим у Београду. То је страшан сигнал за америчке инвеститоре, као и за наше инвеститоре, да је Србија добро место за инвестирање, али не могу још то да вам потврдим. Као што каже и министар Мали, то је изванредана вест и за инвеститоре и за кредитни рејтинг. То додатно подиже међусобне односе Србије и Америке, постајемо много интересантнији за америчко тржиште капитала и њихове бизнисмене, а то наравно, и наши људи морају да искористе", рекао је, између осталог, председник Србије Александар Вучић у Вашингтону.

Председник Вучић је потврдио и том приликом да нема бојазни да ће потписати било какав документ у којем постоји признање независности Косова, и да је то јасно рекао и албанским и америчким саговорницима.

 

 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво