Признање "Базјашка повеља" песникињи Злати Коцић

Као и сваке године, Савез Срба у Румунији доделио је Велику базјашку повељу за 2020. годину, традиционално признање за књижевност и једно од најзначајних књижевних признања дијаспоре, ове године песникињи Злати Коцић, наводи се у саопштењу организације Савез Срба у Румунији.

Овогодишње, 27. издање манифестације, сведено је због епидемије корона вируса на свега један дан, а организатори су предвидели видео обраћање песника из Србије, Немачке, Аустрије, Француске, Црне Горе, Републике Српске и Румуније.

"На сам дан Преображења Господњег, у среду, 19. августа, у манастиру Базјаш, задужбини Светог Саве биће одржана литургија и резање славског колача, након чега ће у Српском културном центру Свети Сава у 13.00 бити одржана Преображењска књижевна академија у присуству Његовог преосвештенства владике Лукијана, господина Владана Тадића, генералног конзула Републике Србије у Темишвару, председника Савеза Срба у Румунији господина Огњана Крстића и неколико песника из Румуније. На овај начин Срби у Румунији не прекидају једну од својих најзначајнијих културних манифестија и дају свој допринос очувању српског културног идентитета, вере, духовности и српског језика", наводи се у саопштењу Савеза Срба у Румунији.

Признање песникињи Злати Коцић биће уручено у Београду у Удружењу књижевника Србије, када се за то буду стекли повољни епидемиолошки услови.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи