Сакупљене донације за угрожене српске породице на КиМ

Сакупљање хуманитарних донација за 20. хуманитарну акцију организације СПОЈИ за угрожене породице на Косову и Метохији, које је покренуто 28. јуна 2020. године на Видовдан, успешно је окончано за само месец дана, иако је циљ за потребних 10.500 евра био 31. јул 2020.

Првобитно је било планирано да се у оквиру ове акције помогне 7 породица и Народна кухиња, али је за само месец дана сакупљено и више од планиране суме, тако да ће бити помогнуто и породици Ђошић, којој су вуци заклали 23 овце.

Укупно је, уз учешће преко 163 донатора (било их је далеко више јер је било и мањих акција сакупљања од стране парохија СПЦ у Инзбруку и Куфштајну), сакупљено тачно 11.488,35 евра.

"Од тог новца купићемо најављену помоћ, док ће један мањи део средстава бити искоришћен за покривање трошкова провизија уплате донација на рачуне манастира Високи Дечани и Добротворне организације „Мајка девет Југовића" на Косову и Метохији, који нам и ове године помажу у организацији и испоруци помоћи, али и за путне трошкове за „контролну" посету коју ћемо обавити за неколико месеци", кажу из хуманитарне организације СПОЈИ.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, овог пута помоћ неће моћи да испоруче лично, већ ће им помоћи пријатељи из организације „Мајка девет Југовића" и помоћници братије манастира Високи Дечани. 

"То нас, с једне стране, растужује, јер нам свима недостаје КосМет, лични сусрет са породицама и обилазак наших светиња, али с друге стране, нисмо желели да чекамо на даљи расплет ситуације у вези с вирусом, како би породице што пре добиле неопходну помоћ, а уједно, штедимо и део путних трошкова.

Надамо се да ћемо за неколико месеци, када се ситуација смири, моћи да посетимо породице у наредном периоду и уверимо се да ли је донирана помоћ сврсисходно и употребљена. Хвала још једном свима у име породица са Косова и Метохије, и уједно вас позивамо да постанете наши стални донатори на месечном или годишњем нивоу", поручују из организације СПОЈИ.

 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво